SPORTMASSAGE EN MEER IN Oosterhout

DE 4XT-METHODE 


De belangrijkste fysiotherapeutische methoden zijn bewegingstherapie, massagetherapie, elektrotherapie en ontspanningstherapie. Bij Fysiotherapie Totaal Oosterhout maken we geen gebruik van elektrotherapie. Wij behandelen uitsluitend met behulp van manuele technieken, die hun oorsprong hebben in de fysiotherapie en de osteopathie. Uiteraard kunt u bij Fysiotherapie Totaal Oosterhout terecht voor algemene fysiotherapeutische hulp. Wij stellen alles in het werk om pijnklachten te verminderen en om u weer soepel te helpen bewegen.

We lichten graag een van onze specialisaties toe.

Een pijnlijke rug, schouder of heup valt onder de orthopedische gewrichtsklachten. Een nieuwe methode om dit soort veelvoorkomende klachten aan te pakken is de 4xT-methode

Met behulp van EasyTaping® werken we aan pijnvermindering en de correctie van verkeerde bewegingspatronen. U merkt snel resultaat.

ALGEMENE FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie is een behandelmethode bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (spieren, banden, gewrichten, pezen en huidlagen). De belangrijkste fysiotherapeutische methoden zijn bewegingstherapie, massagetherapie, elektrotherapie en ontspanningstherapie. 

Bij Fysiotherapie Totaal Oosterhout maken we geen gebruik van elektrotherapie. Wij behandelen uitsluitend met behulp van manuele technieken, die hun oorsprong hebben in de fysiotherapie en de osteopathie, eventueel ondersteund met EasyTaping.

Het fysiotherapeutisch onderzoek richt zich op het zoeken naar de mogelijke oorzaken van uw klachten en het in kaart brengen van de gevolgen van de klachten. 

Behandelingen van een half uur worden door zorgverzekeraars vergoed in de aanvullende verzekering. De praktijk beschikt over contracten met verschillende zorgverzekeraars. Een verwijsbrief is niet noodzakelijk, behalve bij chronische aandoeningen (bijvoorbeeld bij revalidatie na een operatie of beroerte). Tevens worden er behandelingen aan huis gegeven. Daarvoor is ook een verwijzing nodig.

Meer info?

DE 4XT-METHODE

De 4xT-methode (Test, Trigger, Tape, Train) is een behandeltechniek binnen de fysiotherapie waarbij EasyTaping® de basis vormt. 


De 4xT-methode is een behandelconcept waarbij de verkeerde bewegingspatronen in het lichaam door enkele simpele testen worden opgespoord en behandeld. Het doel van de behandeling is het bewegingsverlies opheffen en functies herstellen, waardoor in de meeste gevallen ook de pijn sneller afneemt.

De 4xT-methode is een beproefde, wetenschappelijk onderbouwde behandelwijze die bij veel alledaagse aandoeningen haar waarde heeft bewezen. U heeft minder behandelingen nodig en u merkt dus sneller resultaat. 

De 4xT-methode kan ingezet worden ter ondersteuning bij whiplash, herniaklachten (HNP), tennisarm, aspecifieke lage rugklachten, patellapijn, enkeldistorsie, RSI, slijmbeursklachten, achillespeesklachten, hallux valgus, tendinitis, spierscheuring, instabiliteit, revalidatie na operaties, enzovoort.

Meer info?

MEER OVER EASYTAPING®

EasyTaping® is het belangrijkste onderdeel van de 4xT-methode. Deze Zwitserse vorm van taping is nieuw en is revolutionair op het gebied van functioneel tapen. 

De methode is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. Bij deze aanpak wordt neuroreflectoire facilitatie gecombineerd met mechanische sturing. De methode wordt wereldwijd succesvol toegepast door fysiotherapeuten, sportartsen en sportverzorgers.

EasyTaping® vermindert de druk op het lichaamsgebied waar uw klachten zich voordoen. De tape lift de huidlagen en creëert daarmee drukvermindering tussen de huid en de spieren. Zo worden de doorbloeding en de vochtafvoer van het weefsel verbeterd, waardoor correct bewegen wordt gestimuleerd. EasyTaping® helpt het lichaam bij het natuurlijk herstelproces. Bovendien nemen uw pijnklachten af.

Heeft u nog een vraag?

WAT MAAKT EASYTAPING® ZO REVOLUTIONAIR?

De samenstelling en eigenschappen van EasyTape® verschillen van die van een gewone (sport)tape. Het materiaal is ‘geweven als de huid’ en heeft de volgende unieke eigenschappen:

 De tape heeft een rekbaarheid van 140%. Dit komt overeen met de rekbaarheid van de huid.
 De dikte en het gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met die van de huid. Daardoor vergeet u al snel dat er tape op uw lichaam bevindt.
 De tape rekt in meerdere richtingen, diagonaal om de lengteas.
 De tape is lucht- en vochtdoorlatend, waardoor de huid kan ademen en zweten. Hierdoor ontstaat minder snel verweking en irritatie van de huid.

 De tape heeft een hypoallergene lijmlaag die reageert op warmte. Hierdoor hecht de lijm goed op de huid en treedt er weinig tot geen huidirritatie op.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN INTAKE

 De tape blijft enkele dagen op de huid zitten, afhankelijk van de plek op uw lichaam waar de tape is aangebracht. De tape blijft gemiddeld een tot twee dagen op handen en voeten plakken en drie tot vier dagen op de rest van het lichaam.

 De tape is vochtbestendig, waardoor u ermee kunt douchen en zwemmen.

 Er zijn geen medicinale bestanddelen aan de tape toegevoegd (hoewel de snelle pijnvermindering na het aanbrengen van de tape dit vaak wel doet vermoeden).

 De tape wordt met 15% rek opgebracht op de onderlaag en krimpt nadat het op de huid is aangebracht. Dit zorgt ervoor dat druk en pijn afnemen en het stimuleert de doorbloeding.

 De tape is gemakkelijk van de huid te verwijderen en laat geen lijmsporen achter.