Op zoek naar de oorzaak van uw klachten en de 'hands on' behandeling ervan

 FYSIOTHERAPIE bij Fysiotherapie Totaal Oosterhout; hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Vraaggesprek (Anamnese):

Als u via de telefoondienst 0162 - 43 24 08 of online een afspraak hebt gemaakt, wordt u in de praktijk door de therapeut op de afgesproken tijd opgehaald naar de behandelruimte.

Er volgt dan een vraaggesprek om zo goed mogelijk uw hulpvraag in kaart te brengen.  De therapeut hoort uw klachten aan en stelt, als dit nodig is, aanvullende vragen. Daarbij kunt u denken aan het uitvragen van pijn en bewegingsbeperkingen, maar ook aan eerdere blessures, operaties, doorgemaakte ziektes en gebruik van medicatie die gerelateerd kunnen worden aan uw klachten.

 

Onderzoek:

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt niet alleen de klacht onderzocht maar ook de oorzaak ervan. Er wordt dus niet alleen naar de pijn gekeken, maar ook naar verbandhoudende spieren en gewrichten en naar eventuele littekens van operaties.

Bijvoorbeeld bij lage rugklachten wordt niet alleen de lage rug onderzocht, maar ook het bekken, de heup, knie, enkel, voet en het kuitbeen.

Bij nekklachten wordt ook de schouder onderzocht en visa versa en ook de wervelkolom.

Door eenvoudige (snel)testen worden verkeerde bewegingspatronen opgespoord.

Ook volgt na het onderzoek een duidelijke uitleg, hoe de behandeling eruit gaat zien.

 

 

Behandeling:

Bij de behandeling staat voorop dat er aan uw hulpvraag tegemoet gekomen wordt: de eerste doelen zijn pijnvermindering en/ of bewegingsverbetering.

Er worden via manuele technieken (hand-on behandeling) geblokkeerde gewrichten op de behandelbank gemobiliseerd.  Ook worden  de fascia (de huid; het bindweefseljasje) bij de spieren en gewrichten in de behandeling meegenomen (myofasciale release),  waarbij gebruik gemaakt wordt van rekbare tape.

Deze tape lift de huidlagen en creëert daarmee drukvermindering tussen de huid en de spieren. Zo worden de doorbloeding en de vochtafvoer van het weefsel verbeterd, waardoor correct bewegen wordt gestimuleerd. De tape helpt het lichaam bij het natuurlijk herstelproces. Het geeft dus verlichting van pijn en kan tot duidelijke bewegingsverbetering leiden.

 

Vervolgens krijgt u ondersteunde huiswerkoefeningen mee om de verbeterde lichaamsfunctie te onderhouden. Pas als uw lichaam weer normaal functioneert, kan met de training worden aangevangen.

Meer info?