SPORTMASSAGE EN MEER IN Oosterhout

HOLISTISCHE THERAPIE, DE 4XT-METHODE EN SPORTMASSAGE


De belangrijkste fysiotherapeutische methoden zijn bewegingstherapie, massagetherapie, elektrotherapie en ontspanningstherapie. Bij Fysiotherapie Totaal Oosterhout maken we geen gebruik van elektrotherapie. Wij behandelen uitsluitend met behulp van manuele technieken, die hun oorsprong hebben in de fysiotherapie en de osteopathie. Uiteraard kunt u bij Fysiotherapie Totaal Oosterhout terecht voor algemene fysiotherapeutische hulp. Wij stellen alles in het werk om pijnklachten te verminderen en om u weer soepel te helpen bewegen.

We lichten graag drie van onze specialisaties toe.

Een pijnlijke rug, schouder of heup valt onder de orthopedische gewrichtsklachten. Een nieuwe methode om dit soort veelvoorkomende klachten aan te pakken is de 4xT-methode

Met behulp van EasyTaping® werken we aan pijnvermindering en de correctie van verkeerde bewegingspatronen. U merkt snel resultaat.

Stress en prestatiedruk kunnen de oorzaak zijn van fysieke klachten. Andersom kunnen fysieke klachten u neerslachtig maken. De holistische therapie richt zich op dit soort verbanden om tot een zo effectief mogelijke behandeling te komen.

Voor een sportmassage hoeft u niet perse een ‘Sportskanone’ te zijn. Ook als u bijvoorbeeld last heeft van rug- of nekpijn kan een goede massage uitkomst bieden. Of misschien wilt u gewoon een keer helemaal ontspannen. Ook dan kunt u zich aanmelden bij Fysiotherapie Totaal Oosterhout.

ALGEMENE FYSIOTHERAPIE

Fysiotherapie is een behandelmethode bij klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (spieren, banden, gewrichten, pezen en huidlagen). De belangrijkste fysiotherapeutische methoden zijn bewegingstherapie, massagetherapie, elektrotherapie en ontspanningstherapie. 

Bij Fysiotherapie Totaal Oosterhout maken we geen gebruik van elektrotherapie. Wij behandelen uitsluitend met behulp van manuele technieken, die hun oorsprong hebben in de fysiotherapie en de osteopathie, eventueel ondersteund met EasyTaping.

Het fysiotherapeutisch onderzoek richt zich op het zoeken naar de mogelijke oorzaken van uw klachten en het in kaart brengen van de gevolgen van de klachten. 

Behandelingen van een half uur worden door zorgverzekeraars vergoed in de aanvullende verzekering. De praktijk beschikt over contracten met verschillende zorgverzekeraars. Een verwijsbrief is niet noodzakelijk, behalve bij chronische aandoeningen (bijvoorbeeld bij revalidatie na een operatie of beroerte). Tevens worden er behandelingen aan huis gegeven. Daarvoor is ook een verwijzing nodig.

Meer info?

DE 4XT-METHODE

De 4xT-methode (Test, Trigger, Tape, Train) is een behandeltechniek binnen de fysiotherapie waarbij EasyTaping® de basis vormt. 


De 4xT-methode is een behandelconcept waarbij de verkeerde bewegingspatronen in het lichaam door enkele simpele testen worden opgespoord en behandeld. Het doel van de behandeling is het bewegingsverlies opheffen en functies herstellen, waardoor in de meeste gevallen ook de pijn sneller afneemt.

De 4xT-methode is een beproefde, wetenschappelijk onderbouwde behandelwijze die bij veel alledaagse aandoeningen haar waarde heeft bewezen. U heeft minder behandelingen nodig en u merkt dus sneller resultaat. 

De 4xT-methode kan ingezet worden ter ondersteuning bij whiplash, herniaklachten (HNP), tennisarm, aspecifieke lage rugklachten, patellapijn, enkeldistorsie, RSI, slijmbeursklachten, achillespeesklachten, hallux valgus, tendinitis, spierscheuring, instabiliteit, revalidatie na operaties, enzovoort.

Meer info?

MEER OVER EASYTAPING®

EasyTaping® is het belangrijkste onderdeel van de 4xT-methode. Deze Zwitserse vorm van taping is nieuw en is revolutionair op het gebied van functioneel tapen. 

De methode is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. Bij deze aanpak wordt neuroreflectoire facilitatie gecombineerd met mechanische sturing. De methode wordt wereldwijd succesvol toegepast door fysiotherapeuten, sportartsen en sportverzorgers.

EasyTaping® vermindert de druk op het lichaamsgebied waar uw klachten zich voordoen. De tape lift de huidlagen en creëert daarmee drukvermindering tussen de huid en de spieren. Zo worden de doorbloeding en de vochtafvoer van het weefsel verbeterd, waardoor correct bewegen wordt gestimuleerd. EasyTaping® helpt het lichaam bij het natuurlijk herstelproces. Bovendien nemen uw pijnklachten af.

Heeft u nog een vraag?

WAT MAAKT EASYTAPING® ZO REVOLUTIONAIR?

De samenstelling en eigenschappen van EasyTape® verschillen van die van een gewone (sport)tape. Het materiaal is ‘geweven als de huid’ en heeft de volgende unieke eigenschappen:

 De tape heeft een rekbaarheid van 140%. Dit komt overeen met de rekbaarheid van de huid.
 De dikte en het gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met die van de huid. Daardoor vergeet u al snel dat er tape op uw lichaam bevindt.
 De tape rekt in meerdere richtingen, diagonaal om de lengteas.
 De tape is lucht- en vochtdoorlatend, waardoor de huid kan ademen en zweten. Hierdoor ontstaat minder snel verweking en irritatie van de huid.

 De tape heeft een hypoallergene lijmlaag die reageert op warmte. Hierdoor hecht de lijm goed op de huid en treedt er weinig tot geen huidirritatie op.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN INTAKE

 De tape blijft enkele dagen op de huid zitten, afhankelijk van de plek op uw lichaam waar de tape is aangebracht. De tape blijft gemiddeld een tot twee dagen op handen en voeten plakken en drie tot vier dagen op de rest van het lichaam.

 De tape is vochtbestendig, waardoor u ermee kunt douchen en zwemmen.

 Er zijn geen medicinale bestanddelen aan de tape toegevoegd (hoewel de snelle pijnvermindering na het aanbrengen van de tape dit vaak wel doet vermoeden).

 De tape wordt met 15% rek opgebracht op de onderlaag en krimpt nadat het op de huid is aangebracht. Dit zorgt ervoor dat druk en pijn afnemen en het stimuleert de doorbloeding.

 De tape is gemakkelijk van de huid te verwijderen en laat geen lijmsporen achter.

HOLISTISCHE THERAPIE

Holistische therapie is een specialisatie binnen de ontspanningstherapie. Deze vorm van therapie focust zich niet alleen op het lichaamsgebied waar uw klachten zich bevinden, maar zoomt als het ware uit naar andere gebieden. Holisme betekent dan ook ‘heelheid’, ‘eenheid’ of ‘allesomvattend’. In de holistische therapie nemen we alle relevante factoren mee in het vormgeven van de behandeling.

Niet alleen lichamelijke klachten in andere delen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook geestelijke belasting en emotionele spanningen kunnen bijdragen aan een slechte gezondheid. Omgekeerd kunnen lichamelijk letsel en ziektes psychische klachten veroorzaken, bijvoorbeeld depressies.

DE FYSIEKE GEVOLGEN VAN STRESS EN PRESTATIEDRANG


Haast, haast, haast. Onze huidige maatschappij kenmerkt zich door snelheid, targets, oppervlakkige contacten en de druk om te presteren. We lopen op onze tenen om te voldoen aan verwachtingen die anderen aan ons stellen.

Dit is een manier van leven die veel energie vraagt. Echte aandacht en tijd voor onszelf nemen we vaak niet of te weinig.

Het gevaar bestaat dat we met deze veeleisende levensstijl ons eigen lichaam verwaarlozen. Het gevolg? We raken uit balans. De zogenaamde ‘stressangst’ die door deze disharmonie ontstaat, uit zich bijvoorbeeld in de volgende symptomen:

 Verhoogde spierspanning (een vermoeide rug of gespannen en pijnlijke schouder- en nekspieren) 

 Versnelde, onregelmatige hartslag (eventueel in combinatie met een verhoogde bloeddruk) 

 Verminderde spijsvertering 

 Hormonale disfuncties 

 Overmatig zweten

Uw lichaam geeft als het ware een alarmsignaal af. Er is sprake van een verstoring tussen de belasting (de arbeid die u verricht) en de belastbaarheid (de arbeid die u aankunt) van uw lichaam. Deze disbalans kan zich ook uiten in klachten die te maken hebben met uw motorische coördinatie:

 U stoot zichzelf vaker (slechtere bewegingsanticipatie)

 U heeft een krampachtige houding

U beweegt zich gejaagd en voelt zich fysiek minder stabiel

Deze klachten vormen vervolgens weer een nieuwe bron van zorgen, angst en spanning. Zo komt u in een vicieuze cirkel terecht: een neerwaartse spiraal waarin u uiteindelijk uw eigen geestelijke en lichamelijke grenzen niet meer (her)kent.

WAT HELPT ALS IK HIER LAST VAN HEB?

BIJ WELKE KLACHTEN IS HOLISTISCHE 

THERAPIE SUCCESVOL?

 Aandachts- en concentratiestoornissen 
 Vermoeidheid en burn-outklachten 
 Spanningshoofdpijn 
 Een chronisch pijnsyndroom (fibromyalgie, aspecifieke rugklachten, een laat whiplash-syndroom) 

 Slaapproblemen 
 Terugkerende overbelastingsklachten of sportblessures

LICHAAMSBEWUSTZIJN

Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, helpt het om oefeningen uit te voeren op het gebied van lichaamsbewustzijn. De belangrijkste effecten van deze oefeningen:

 U leert lichaamssignalen en stress op tijd te herkennen en de lichamelijke klachten die hieruit voortkomen te voorkomen.

 U leert zich te ontspannen en via visualisaties uw fysieke pijn te verlichten.

 U werkt aan een positiever lichaamsbeeld. Dat wil zeggen: u leert uw lichaamsreacties als plezierig en leerzaam te ervaren.

SPORTMASSAGE

Heeft u spierpijn, vermoeide spieren, een stijve nek, een pijnlijke rug of gevoelige benen? Wellicht is een ontspannende massage iets voor u. Een massage zorgt voor verlichting en bespoedigt het herstel. 

Topmassages voor topsporters

Bent u professioneel sporter? Bij Fysiotherapie Totaal Oosterhout voeren wij regelmatig sportmassages uit na afloop van trainingen en wedstrijden.
Neem contact op voor meer informatie. 

Geen sporter?

Ook als u geen sporter bent, kan een professionele sportmassage geen kwaad.
Gun uw lichaam wat persoonlijke aandacht. U zult zien dat u zich tien keer fitter
en beweeglijker voelt wanneer u de praktijk verlaat.

Fysiotherapie Totaal Oosterhout
Sint Vincentiusstraat 92 
4901GL Oosterhout 

Noord-Brabant


KvK

20133024

Contactgegevens

 0162 - 43 24 08

 info@fysiotherapietotaal.nl

Privacy

Openingstijden

Maandag 08:00 - 18:00

Dinsdag 08:00 - 18:00

Woensdag 08:00 - 12:00

Donderdag 07:30 - 18:00

Vrijdag 07:30 - 17:00